ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - 100. Yıl Anaokulu

BİGEP KAPSAMINDA İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ "KÖKTEN KANADA OYUNLAR"

Okulumuz 100. Yıl Anaokulunda Okul Öncesi Öğretmenimiz Bahar KINIFIR MENTEŞE nin öncülüğünde öğretmeniniz Sümeyra NURAL ÇEKİCİ nin de yardımlarıyla KÖKTEN KANADA OYUNLAR adlı iyi uygulama örneği BİGEP(Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi) kapsamında geliştirilerek uygulamaya konulmuştur. Projemizle günümüzde teknoloji ile kaybetmek üzere olduğumuz çocuklarımızı geçmişin özgün ve  kapsayıcı oyunlarıyla hayata döndürebilmeyi hedefledik. Bunu yaparken çağın koşuşturmalı anlarında bizlerde anılarımızla yeniden uyanıp,biraz olsun anda kalarak nefes alabilmeyi amaçladık. Geçmişin tozlu sayfalarında kalmak üzere olan oyunlarımızı dijital ortamın tuzağına rakip kılmak istedik. Çocuklarımızı günümüz dünyasının karmaşık dijital ortamından bir an olsun uzaklaştırabilmek için; özgün ve yaratıcı düşünce sistemlerini geliştirmek,yaparak yaşayarak, dokunarak, hissederek kısacası tüm duyularını kullanmalarına  olanak sağlamak, estetik anlayış ve zevklerinin farkına vardırmak, çocukların zeka ve sezgi yeteneklerinin geliştirilmesini desteklemek hedeflerimiz arasında yer aldı. Çocuklarda; sanal ortamdan uzaklaşarak hayata karışmalarını, aileleriyle birlikte kaliteli vakit geçirmelerini, olumlu bakış açısı geliştirmek ve küçük yüreklerinden gelen samimi ve özel anları birlikte paylaşmalarını sağlamak, duygularının farkına varmaları ve duygularını dile getirmelerini sağlamak,hareket yetenekleri, büyük  ve küçük kas gelişimi, dil ve düşünme becerilerini, hayal güçlerini, problem becerilerini ,stratejik düşünme yeteneklerini, sezgisel becerilerini geliştirebilmek ve tüm bunları yaparken eğlenmelerini sağlamak temel amaçlar oldu. Aileleriyle nitelikli ve unutulmaz anlar ve anılar biriktirmek projemizin en can etkin hedefimiz oldu.

03-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-2024

Yayın: 03.03.2024 - Güncelleme: 03.03.2024 12:02 - Görüntülenme: 113